مروارید گوهری است که از 6000 سال پیش به عنوان زینت مورد استفاده قرار می گرفته است و در 2500 سال قبل از میلاد مسیح، تجارت مروارید طبیعی در کشور چین رونق فراوانی داشته است. در ایران باستان نیز پرورش این گوهر دارای سابقه طولانی و غنی سنگ می باشد.

 

سنگ مروارید، باورها و داستان های گذشته

    سنگ مروارید را از زمان های قدیم می شناخته اند. اصل آن مدت ها مجهول بود. برخی از قطرات اشک فرشتگان و پاره ای اشک ونوس می دانسته اند و بعضی هم آن را به مناسبت درخشش خاصی که دارد از ذرات مادی سپیده دم می پنداشتند.بسیاری از بزرگان دانش و فرهنگ ما، فرسنگ ها دور از دریا می زیستند و آگاهی چندانی از دریا نداشتند. این موضوع واقعیتی انکار ناپذیر است. از این روست که در ادبیات غنی ما، کمتر به گفتن از پهنه دریا پرداخته اند و بیشتر سخنان گفته شده آمیخته به افسانه و پندار است.

    برای مردمان باستان، دریا همواره پهنای پر رمز و راز است که با جانواران افسانه ای و داستان های حیرت انگیز گره خورده است. داستان های دل انگیز هم چون سندباد، دریانورد پرآوازه ایرانی اهل بندر سیراف در ایران و مخترع سکان، نقطه اوج چنین قصه پردازی هایی است که بیشتر آن ها درون مایه ای از واقعیت در خود نهفته دارند.

 

سنگ مروارید چیست؟

    مروارید (Pearl) گوهری است درخشان و سخت که در بدن نرم تنان دو کفه ای به نام صدف مروارید و به ندرت توسط حلزون به وجود می آید. تصور می رود که نام آن ریشه لاتین داشته و از کلمه پرنا (Perna) نوعی صدف و یا سفارولا (Sphaerula) به معنی کروی شکل مشتق شده باشد. نوع درشت این گوهر سنگ را « دُر » نیز می گویند و دردانه به معنی دانه مروارید است. « دُر یتیم » به نوعی گفته می شود که خودش تنها در صدف باشد. شکل این گوهر اغلب نزدیک به کره است ولی به شکل های گلابی، دکمه ای و نامنظم هم دیده می شود.

 

سنگ مروارید چگونه درون صدف به وجود می آید؟

    پیشینان بر این باور بودند که پیدایش سنگ دردانه از باران است. باور ایرانیان باستان: « به گاه باران اردیبهشتی، در خنکی گرگ و میش سپیده دمان، صدف شناور بر روی آب، برای خلق دُردانه ای سپید و غلتان دهان سخت خود را گشوده و قطره باران را درون دل نرم خود جای می دهد. انجام این داستان پس از ده سال، دُردانه ای سپید و درخشان خواهد بود. »

    حقیقت این است که هنگامی که یک جسم خارجی بین بدن و جبه صدف دوکفه ای آب شور (Mullusco) یا آب شیرین (Mussels) قرار گیرد، جانور کم کم ماده آهکی که به مادر مروارید (Mother Of Pearl) که نوعی کربنات کلسیم بوده به دور آن ذره ترشح و به فرم لایه ای آراگونیت متبلور شده و به مرور زمان دانه این گوهر پدید می آید.ماده ای که ترشح می کند، ناکر (Nacre) نامیده می شود، طبقات ناکر که به مرور زمان اطراف جسم خارجی را گرفته و برحجمش اضافه می شود. ترکیب شیمیایی ناکر کربنات کلسیوم و یک ماده آلی به نام کونچیولین (Conchiolin) است.

 

جسم خارجی در صدف مروارید چه چیزی است؟

    پیدایش این گوهر دربدن صدف به طور طبیعی و کاملا تصادفی است و الزاما باید یک جسم خارجی وارد بدن حیوان بشود تا او به منظور دفاع ماده ناکر را حول این جسم ترشح کند. جسم خارجی می تواند ذره ای شن یا نوزاد برخی از کرم ها و یا ماده خارجی دیگری باشد که مزاحم بدن حیوان است. اگر یک دانه آن را بشکنند در وسط آن جسم خارجی را می توان دید.

 

انواع مروارید

    سنگ مروارید در رنگ های صورتی، نقره ای، قهوه ای یا کرم و شیری، طلایی، سبز، آبی و سیاه دیده می شود. به دلیل آلی بودن ماده کنچیولین رنگ آن می تواند به آسانی تغییر یابد مخصوصا وقتی آب موجود در بلور خود را از دست بدهد. این پدیده باعث کاهش دوام آن می شود که در این صورت گوهر ما ابتدابی جلا و مات سپس ترک خورده و در آخر پوسته پوسته می شود.

 

علت درخشش مروارید

    درخشش صدفی مروارید توسط ورقه های نازک آراگونیت و پوسته های کنچیولین که نزدیکی سطح خارجی آن قرار گرفته است تولید می شود. به این پدید اُرینت (Orient) می گویند. در این ساختار شکست پرتوهای نور و تداخل آن ها با یک دیگر باعث تولید رنگ های قوس و قزحی بر روی سطح شده که به آن پدیده ایریدسنس گفته می شود.

    آن ها بسته به نوع شکل پخش شدن ماده کنچیولین رو آن ها، نوع جانور نرم تن و آب موجود در دریا می توانند به صورت لکه لکه ای یا منظم دیده شوند. برخی حلزون ها، مخصوصا حلزون استرومبوس گیگاس می توانند دُردانه ای تولید کنند که درخشش ابریشمی داشته و از نظر تجاری ارزشی ندارند.

 

صدف های مروارید در چه عمقی قرار دارند؟

    صدف های تولید کننده مروارید غالبا در عمق 15 متری و در امتداد سواحل دریا زیست می کنند. از هر 30 تا 40 صدف شکار شده توسط صیادان فقط یک صدف حاوی دردانه است. در سال 1958 میلادی در سریلانکا از تورهای بزرگی برای جمع آوری صدف ها از ته دریا استفاده شد که نتیجه مطلوب به بار نیاورد و موجب از بین رفتن بقیه صدف ها و راکت ماندن صید این گوهر در سال های بعد شد.

 

مروارید چقدر عمر می کند؟

    اطلاعات چندان دقیقی در این باره منتشر نشده است ولی احتمال دارد دانه مروارید حدود 100 الی 150 سال عمر کند. امروزه حتی انواعی دیده شده که چند قرن عمر داشته ولی سالنم به نظر رسیده اند. جانور نرم تن درون صدف حدود هشت سانتی متر و طول عمری به طور متوسط 13 سال می باشد.البته نحوه صحیح مراقبت از آن ها نیز مهم است. چنان چه آن را در تماس با مناطق خشک و مرطوب، اسیدها، مواد آرایشی، اسپری ها و عرق بدن قرار دهید دوام و جلای آن را تحت آسیب قرار می دهد.

 

منابع مروارید در جهان

    سنگ مروارید سفید را از خلیج فارس و سیلان (سابقا سراندیب و امروزه سریلانکا) به دست می آورند. سنگ مروارید سیاه بیشتر از خلیج مکزیک و نوع زرد از سواحل استرالیا به دست می آید. مرغوب ترین نوع در جهان به رنگ صورتی و سفید شیری می باشند که در خلیج فارس به دست می آیند.اکثر دُردانه ریز که Seed Pearls خوانده می شوند به رنگ صورتی و زرد کم رنگ هستند و از خلیج مانار، بین هندوستان و سریلانکا به دست می آیند. فیلیپین، آمریکای مرکزی، سواحل تاهیتی ور دریاهای جنوبی دارای دردانه های قابل برداشت می باشند.

 

بزرگ ترین مروارید جهان

    بزرگی دانه این گوهر می تواند به اندازه سر سوزن، دانه خشخاش، یک فندق و یا حتی تخم کبوتر باشد. بزرگ ترین نوع کشف شده این گوهر سنگ در فیلیپین توسط یک ماهی گیر یافت شده است. وزن این گوهر سنگ با کیفیت و خالص 34 کیلوگرم مس باشد.این ماهی گیر حدود ده سال آن را در زیر تخت خود برای شانس آوردن نگه داشته است و سرانجام تحویل به مقامات محلی می دهد. جالب است بدانید این مروارید بیش از صد میلیون دلار ارزش دارد!تا قبل از کشف آن در چند سال پیش بزرگ ترین نوع این گوهر در دنیا Lao Tzu نام داشت. وزن این گوهر سنگ 6.4 کیلوگرم است و از یک صدف عظیم در سال 1934 استخراج شد.

    جنازه غواص مسلمان فیلیپینی آن بعد از چند روز هم راه با صدف یافت شد. در واقع شکل و داستان تاریخی آن است که آن را بسیار خاص کرده است.گفته شده غواص مذکور بین دو کفه قدرتمند صدف گرفتار شده و به دلیل این که شکل آن سر انسانی با عمامه را تداعی می نمود ماهی گیران آن را « مرواید الله » نامیدند. بیولوژیست ها آن را مروارید می دانند حال آن که جواهرشناسان آن را سنگ مروارید « غیر نکری » به دلیل عدم وجود ویژگی های ایریدسنس که مخصوص انواعی دردانه است که درون نرم تنان رشد می کنند می دانند. این گوهر سنگ در سال 2007 قیمتی معادل 61 میلیون دلار ارزش گذاری شد.

 

مروارید پرورشی چیست؟

    صیادان برای تهیه مروارید بیشتر، صدف آن را از دریا صید می کنند و یک ذره خارجی را که معمولا شن ریزه است بین جبه و بدن آن قرار می دهند، پس از اندکی دانه در تشکیل می شود. آن گاه صدف را گرفته و دردانه را از بدنش خرج می کنند. به این گونه مروارید پرورشی یا مصنوعی می گویند.جهت سرعت بخشیدن به فرآیند تولید، مهره ها را کروی در نظر می گیرند.

    به طور معمول قطر 6 الی 7 میلی متر برای نرم تنان صدفی سه ساله از نظر حجم مناسب است. از مهره های کوچک تر برای صدف های جوان تر استفاده می کنند.وارد کردن مهره های کروی به درون نرم تن صدفی احتیاج به مهارت بالایی دارد که اکثرا به وسیله زنان انجام می گیرد. به طور معمول هر نفر روزانه 300 الی 1000 صدف را آماده تولید می کند. امروزه 90 درصد از تجارت مربوط به تولید را نوع پرورشی تشکیل داده اند.

 

تاریخچه پرورش مروارید در ایران

    دریای پارس از فن ژرف پیمایی برای به دست آوردن مروارید استفاده می کرده اند. دکتر « تاکرا بوات » در کتاب فرمانروایان صدف، ایرانیان را پیشگامان پایه گذاری صید و پرورش این گوهر به شمار آورده است.مهم ترین سند به جا مانده از پرورش این گوهر در ایران باستان گزارش آپولونیوس است، ریاضی دان یونانی، اهل جزیره رودس، که در سده دوم پیش از میلاد، ( ۲۶۲ تا ۱۹۰ پیش از میلاد) هم زمان با دوران اشکانی، می زیسته است. وی در نوشته های خود به روشنی به پرورش مروارید در دریای پارس اشاره کرده و آن را ابتکار ایرانیان می داند.

 

نظر آپولونیوس درباره پروش مروارید در ایران

غواصان دریای پارس در حالی که ظرف کوچکی حاوی گیاهی خوش بو و تهییج کننده در دست داشتند به سمت صدف رفته و باعث می شدند تا صدف لب از لب بگشاید.سپس شاخه ای میان تهی را به میان آن فرو برده و مایه موجود را به بیرون می کشیدند و آن را به سطح آب آورده و در جام هایی آهنین لبالب از آب دریا قرار می دادند، سپس مروارید بسیار کوچکی را درون آن گذاشته صبر می کردند تا آن بزرگ شود.

 

آپولونیوس

    از نوشته او بر می آید که موضوع پرورش این گوهر در دریای پارس وجود داشته است روشن است نظر به این که آپولونیوس هم همانند بسیاری دیگر از بزرگان زمان، به طور مستقیم در جریان کار پرورش نبوده، نوشتار او آمیخته با افسانه و در پاره ای موارد نادرست باشد. اما از آن جا که در سفرنامه ابن حوقل، به این که اسرار پرورش در دست خاندان هایی خاص است، می توان به احتمال درستی موضوع پرورش این گوهر پی برد.

 

سابقه تاریخی صید مروارید در ایران

    از دوران باستان خلیج فارس و دریای عمان که پیشینیان دریای پارس می خواندندش، به ویژه کرانه های جزیره میش ماهیگ و کرانه نیک آن (بحرین (به ران)) زادگاه و خواستگاه مروارید به شمار می رفته است. کرانه نشینان دریای پارس با این گوهر پیوندی دیرینه داشته اند.

    در گذشته مروارید، نقش کنونی نفت را در خلیج فارس به عهده داشته است. بر پایه نوشتارهای تاریخی، از دوران هخامنشیان این گوهر صید می شده است، اما بی تردید آشنایی با آن به زمان های دور در ژرفای تاریخ می رسد. در نوشته ها و ادبیات ایرانی هزارساله سرایندگان و نویسندگان ایرانی، به صید آن اشاره شده است.

 

قدمت غواصی جهت صید مروارید در ایران

    قدمت ژرف روی و غواصی در جنوب ایران به سده های پیش از میلاد می رسد. در دوران ماد، ایرانیان از غواصان برای استخراج صندوق های طلا و جواهر کشتی های غرق شده از دل دریا استفاده می کرده اند. نیروی دریایی توانمند ایران در دوران هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان به گروه غواصی مجهز بود. ایشان برای نفوذ به درون دژها از طریق خندقهای پر از آب و آبراه های شهرها، مهارت بسیاری داشته اند.استخری، جغرافیدان ایرانی، در سده چهارم هجری، در کتاب مسالک الممالک نوشته است که دُردانه ها را از کرانه های خلیج فارس به داخل کشور می بردند و مروارید خلیج فارس بی همتا بوده است. ابوعبدالله ادریسی در کتاب نزهه المشتاق که در سده ششم هجری نوشته شده است، 

    روش صید این گوهر در خلیج فارس را شرح می دهد: در خلیج فارس همه مکان های غواصی وجود دارد، به مکان های غواصی سیصد مکان مورد توجه است که همه آنها معروف و مشهورند.

 

مروارید مصنوعی چیست؟

    گونه « تاول گونه » استرالیایی است که دارای لایه نازکی از آراگونیت ترشح شده و یا ماده « مادر مروارید » است ولی پروشی محسوب نمی شود. نوع دیگر بدلی فلس ماهی نام دارد که از شیشه روکش شده به وسیله ماده فلسی (که از انواع ماهی به دست می آید) تشکیل شده است.

    برخی دیگر نیز از قسمتی از حلزون دریایی، صدف مروارید آب شیرین و دندان حیوانات خون گرم دریایی مانند گاو دریایی استفاده می شود. هم چنین نوعی بدلی به اپرکولوم (Operculum) یا « چشم گربه ای چینی » مشهور است که در حقیقت این مروارید بدلی پوسته محدبی نوعی حلزون بوده که در اطراف جزایر استرالیا یافت می شود.

 

روش تشخیص مروارید طبیعی از مصنوعی

• انواع طبیعی دارای ساختاری لایه بندی شده و متحد المرکز دارند در حالی که ساختار داخلی انواع پرورشی متغیر بوده و بستگی به نوع مهره کروی که به عنوان هسته اولیه درون صدف جای گرفته، دارد.

• اگر با ناخن خود روی سطح مروارید اصلی خش ایجاد کنید پودر آن تولید می شود. در صورتی که در نوع بدل این گونه نیست. جالب است بدانید به علت شکل نیمه کروی آن گاهی قسمت های کنده شده را با آراگونیت (همان ماده ترشح شده طبیعی جانور نرم تن) اصلاح می کنند.

• تفاوت نوع طبیعی با نوع پرورشی می تواند در وزن آنها باشد. یعنی مروارید طبیعی سنگین تر از نوع مصنوعی از نوع واکسی تا بیش از 50 درصد است. البته نوع مصنوعی شیشه ای سنگین تر از نوع طبیعی آن است.

• وزن مخصوص انواع طبیعی معمولا کمتر از 2.73 بوده درحالی در نوع پرورشی بیش از رقم ذکر شده است.

• خیلی احتمال بعید است که مروارید های طبیعی بی نقص و مانند نوع بدل خود گرد، صاف و قرینه نیز باشند. بنابراین سعی کنید به دنبال جزئیات روی سطح آن بگردید. گونه های مصنوعی به علت گرد و صاف بودن نور را یکسان بازتاب می کنند درصورتی که در طبیعی این گونه نیست.

• در دُردانه اصل با ضربه زدن با انگشتانتان و یا تکان دادن آن نوعی صدایی نرم تولید می شود. این در حالی است که در نوع بدل صدایی بسیار کم و ضعیف به گوش می رسد. اگر سنگ مروارید اصل را زیر دندان هایتان فشار دهید مانند صدا و حسی مانند دانه شن دارد. در نوع مصنوعی صدایی ندارند.

• سنگ مروارید طبیعی را چنانچه در نور بچرخانید به شما چشمک می زند. البته این در نوع با کیفیت خود مشهود است.

• چنانچه دو مروارید طبیعی را بهم دیگر سایش دهید نوعی حالت زبری را حس می کنید و پودر آن ایجاد می شود. درصورتی که در نوع مصنوعی کاملا صاف و صیقلی و بدون پودر هستند.

• مروارید های طبیعی همانند انسان ها دارای خصوصیات منحصر به فردی مثل اثر انگشت هستند که باعث شده است در طبیعت هیچ مروارید طبیعی شبیه دیگری نباشد! بر این اساس چنانچه شما یک گردنبند از این گوهر می خواهید بخرید باید توجه کنید که همه آنها یکسان نباشند

• بهتر است از ذره بین یا لوپ جهت مشاهده سطح آن با بزرگ نمایی پنج یا ده بیشتر استفاده کنید. سطح مروارید طبیعی دارای پستی بلندی بوده و مانند خطوط شنی در بیابانی است که به وسیله باد تشکیل شده است.

• اگر مروارید طبیعی را در دستان خود بگیرید حتی در فصل گرما نیز احساس سردی به شما منتقل می کند درصورتی که در گونه های شبیه سازی شده معمولا گرم هستند.

 

تعیین کیفیت مروارید بر اساس استاندارد های رسمی

        • کیفیت A: گونه ای که کمتر از 10% نقص های سطحی داشته باشند ولی به هر حال جلای خوبی نشان دهد.

        • کیفیت B: گونه ای که در کمتر از 33% از سطح آن نقص مشاهده شود ولی جلای متوسطی نشان دهد.

        • کیفیت C: گونه ای که در کمتر از دو سوم سطح آن نقصان مشاهده شود ولی جلای متوسطی نشان دهد.

        • کیفیت D: گونه ای که در بیش از دو سوم سطح آن نقص مشاهده شود و فاقد جلا باشد.

 

سنگ مروارید چگونه قیمت گذاری می شود؟

    قیمت دانه این گوهر بسته به رنگ، اندازه، فرم و درخشش خود دارد و انواع کروی شکل معمولا گران بها تر می باشند. برای تعیین قیمت مروارید وزن آن را به توان دو رسانده (وزن × وزن) و سپس رقم حاصله در پایه آن نوع بخصوص، ضرب می شود. قیمت پایه متغیر است و نسبت متقابل با مرغوبیت آن دارد و می تواند از 1 تا 40 دلار نوسان داشته باشد. در گردنبند ها و دستبند هایی که تعداد زیادی از آن یک فرم و همانند به کار رفته است قیمت پایه بسیار بالاست.

 

خواص مروارید

    عیسی مسیح در انجیل متی (باب 13 آیه 45 تا 46) ملکوت آسمان را به دانه مروارید گران بها تشبیه نموده است و می فرماید:باز ملکوت آسمان تاجری را ماند که جویای مروارید های خوب باشد و چون یک مروارید گران بها یافت، رفت و تمام مایملک خود را فروخته و آن را عیسی مسیح خرید.

    عنصر این گوهر آب است. در واقع رنگ سفید سمبل ذهن و قلب خالص و معصوم بودن است، و چاکرای سفید نیز متعادل کننده تمامی کانال های انرژی در بدن و راه رسیدن به ملکوت است. این گوهر سنگ انرژی های مثبت را جذب می کند.انرژی سنگ مروارید مربوط به ماورا و جهانی غیر مادی هست و چنانچه بتوانید انرژی آن را در این جهان بدرستی استفاده کنید روح و روان شما را آرامش و شما را به آگاهی های عالم دیگر وصل خواهد کرد.

    این گوهر همچنین سنگ ماه تولد خرداد نیز است و بیشترین تطابق انرژی را با متولدین این ماه دارد.درگذشته گفته شده است که دُردانه به شما از مسائل شوم هشدار می دهد و به همین دلیل کسی که گردنبند یا انگشتر مروارید بپوشد از نگون بختی در امان می ماند. برخی نیز گفته اند که این سنگ برای صاحبش شانس می آورد و غم و اندوه، اضطراب، انرژی منفی را دور می نماید.

 

خواص مروارید از نظر فیزیکی

    سنگ مروارید سردرد های مزمن و اختلالات دستگاه گوارشی و مشکلات معده را کاهش می دهد. گفته شده است که برای رشد ناخان و کلسیوم نیز مفید است. هم چنین در جهت تنظیم غدد درون ریز و تقویت دستگاه تناسلی زنان، شب ادراری، بیماری های مثانه نیز مفید است.از خواص مروارید می توان به درمان بیماری های گواتر و غدد چربی، عطسه های دائمی و سرما خوردگی نیز اشاره نمود که البته برای رسیدن به این هدف باید آن را در چاکرای پنجم یعنی گلو قرار داد.

 

رازهایی جالب درباره سنگ مروارید

    سنگ مروارید در درون برخی نرم‌تنان دو کفه‌ای مانند صدف ایجاد می شود که خواص فراوانی دارد. سنگ مروارید علاوه بر ظاهر بیرونی زیبا و چشم‌نواز دارای خواص باطنی و اثرات درمانی بسیاری است و از گذشته‌های دور به عنوان جواهری گران بها در میان زیورآلات استفاده می شده است.

    مروارید سنگی شفاف و براق است و در طب سنتی همانند خواص درمانی سنگ فیروزه، خواص درمانی زمرد و یاقوت از آن به عنوان مفرح قلب و روح، دور کننده امراض و درمان بسیاری بیماری‌های فکری و روحی یاد کرده‌اند. برای اشنایی با خواص درمانی مروارید و نحوه تشکیل این سنگ با ما همراه باشید.به طورکلی مروارید برای درمان بسیاری از بیماری‌های داخلی و ناراحتی‌های فکری و روحی مفید است. برخی از مهم ترین خواص درمانی مروارید عبارتند از:در سنگ درمانی از مروارید برای درمان بیماری‌های معده، قلب، جگر، جنون، بواسیر و یرقان استفاده می شود.استفاده از مروارید برای بیماری های دستگاه مجاری ادارار و کلیه مفید است و به دفع سنگ کلیه کمک می کند.

    استفاده از مروارید برای درمان خارش های درونی مفید است، هم چنین این سنگ زیبا برای درمان جوش، کورک و حساسیت پوستی بسیار موثر است.همراه داشتن سنگ مروارید به درمان ﺷﺐ ادراری، ﺑﯿﻤﺎری ﻫﺎی ﻣﺜﺎﻧﻪ و اﺧﺘﻼﻻت دﺳﺘﮕﺎه ﮔﻮارش، ﺳﺮﻣﺎ ﺧﻮردﮔﯽ و ﻋﻄﺴﻪ ﻫﺎی داﺋﻤﯽ کمک می کند.تنظیم غدد درون ریز و کاهش التهابات دستگاه تناسلی در زن و مرد از دیگر خواص درمانی مروارید است.

    از مروارید برای معالجه استفراغ، بوی بد دهان و سر درد در طب سنتی استفاده میشود.هم راه داشتن مروارید جهت درمان بیماری های گواتر و غده های چربی مفید است، به این منظور توصیه می شود یک قطعه مروارید صیقل داده نشده را بر روی چاکرای پنجم (گلو) قرار دهید.

 

خواص درمانی مروارید از بعد معنوی

    مروارید برای صاحب خود خوش شانسی می‌آورد و لطافت قلب و روح را افزایش می دهد. استفاده از مروارید به آدمی صبر و اراده می دهد.همراه داشتن مروارید غم و اندوه را دور می کند.در منابع آمده است که سنگ مروارید در برطرف نمودن تغییرات ناگهانی خلق و خوی، اضطراب و نگرانی بسیار موثر است و باعث تقویت ﺣﺲ از ﺧﻮد ﮔﺬﺷﺘﮕﯽ، ﻋﻔﺖ و ﭘﺎﮐﺪاﻣﻨﯽ در دارنده خود می شود. مروارید نیز همانند سایر سنگ های شفا بخش نظیر یاقوت، زمرد، فیروزه و ... به جذب انرژی مثبت و دفع انرژی‌های منفی کمک می کند.

 

سنگ شناسی مروارید

    مروارید‌ها سنگ‌هایی شفاق و براق هستند و معمولا به رنگ سفید در طبیعت وجود دارند. شکل آن‌ها اغلب به شکل کره است، اما به شکل‌های گلابی، دکمه و حتی شکل‌های نامنظم نیز یافت می‌شود. رنگ‌های دیگر مروارید شرابی، خاکی، خاکستری مایل به سیاه، آبی و زرد است. مروارید را می‌توان در اندازه‌های مختلف در طبیعت یافت از اندازه یک دانه خشخاش تا تخم کبوتر که بزرگترین مروارید جهان تا به امروز است و داری قطر ١٣ سانتی متر و وزن ٣٧.٦ کیلوگرم بود.

    درجه سختی و استحکام مروارید ۲/۵ تا ۳/۵ است و ترکیب شیمیایی آن شامل حدود ۹۰ درصد کربنات کلسیم و ۱۰ درصد آب و مواد آلی می‌باشد.لازم است بدانید هر اندازه که مروارید درشت‌تر و گرد‌تر باشد، کیفیت و دوام آن بیشتر خواهد بود. هم چنین مروارید اصل دارای رنگ روشن است و تیره و مات نمی‌باشد.

    نگهداری از این سنگ زیبا در مقایسه با سنگ‌های دیگر، به دقت و توجه بیشتری نیاز دارد چرا که مروارید، بسیار نرم و شکننده است و حرارت زیاد، کرم‌های دست و بدن، عطر‌ها و یا اسپری‌های مو که حاوی الکل و اسید مضر هستند می‌توانند موجب از بین رفتن یکپارچگی و شفافیت سطح مروارید گردند.

منابع: مجله اینترنتی ستاره ، sangshenas.com