
پَتِک فیلیپ ( به انگلیسی: Patek Philippe & Co) یک شرکت سوئیسی تولیدکننده ساعت های مچی و جیبی لوکس است که در سال ۱۸39 در ژنو سوئیس تأسیس شده است. این شرکت به دلیل ساخت ساعت های مچی بسیار گران قیمت و پیچیده به عنوان پادشاه ساعت شناخته می شود. در حراجی سال ۲۰۰۹ نیویورک، ساعت مچی مدل ۳۹۷۴ پتک فیلیپ به قیمت ۲۱ میلیون دلار فروخته شد که این رقم عنوان گران قیمت ترین ساعت جهان را به پتک فیلیپ اختصاص داد. در ادامه این مقاله از زیورآنلاین به صورت مفصل در مورد این برند برتر صحبت خواهیم کرد. در صورت تمایل مطالعه بفرمایید.
داستان برند پتک فیلیپ
پتک فیلیپ یکی از قدیمی ترین برندهای تولید ساعت مچی در جهان است که امروز در شاخه ساعت های مچی لوکس فرمان روایی می کند.پتک فیلیپ (Patek Philippe) شرکت سوئیسی تولید ساعت های مچی لوکس است که در سال ۱۸۳۹ تأسیس شد. مرکز مدیریت شرکت پتک فیلیپ در منطقه کانتون (Canton) ژنو قرار دارد.
این برند، یکی از قدیمی ترین تولید کننده های ساعت در جهان محسوب می شود که با قدمت نزدیک به دو قرن، با روندی ثابت و رو به رشد به فعالیت ادامه داد. برخی از محصولات برند پتک فیلیپ، رکورددار گران قیمت ترین ساعت های مچی جهان هستند و پیچیده ترین ساختارهای مکانیکی نیز در ساعت های این برند دیده می شود.
برند سوئیسی پتک فیلیپ، بیش از ۴۰۰ خرده فروشی در سرتاسر جهان دارد و مراکز توزیع خود آن در مناطق مختلف جهان از آسیا، اروپا و آمریکای شمالی تا اقیانوسیه فعالیت می کنند. نام برند پتک فیلیپ، همیشه با لوکس بودن و درکنار افراد مشهور جهان به چشم می خورد. از ملکه ویکتوریا تا ماری کوری، آلبرت انیشنین، جان اف کندی و بسیاری بزرگان دیگر تاریخ، از ساعت های این برند سوئیسی استفاده کرده اند.
تاریخچه تأسیس پتک فیلیپ
پتک فیلیپ در سال ۱۸۳۹ در ژنو سوئیس تأسیس شد. آنتونی نوربرت پتک (Antonie Norbert Patek ) به عنوان بنیان گذار اصلی برند شناخته می شود که در ۱۲ ژوئن سال ۱۸۱۲ در دهکده کوچک پیاسکی در لهستان متولد شد. دوران کودکی و نوجوانی او با درگیری های سیاسی متعدد بین لهستان و روسیه گذشت و پتک در جوانی، به عنوان سربازی وظیفه شناس در نبردهای لهستانی ها شناخته شد و حتی مدال افتخار دریافت کرد.
البته، درگیری های روسیه و لهستان باز هم ادامه داشت و نفوذ روس ها، باعث شد تا بسیاری از سیاست مداران و سربازان لهستانی هم چون پتک، به کشورهای غرب اروپا مهاجرت کنند. او ابتدا به پاریس رفت، اما سیاست های فرانسه نیز بار دیگر پتک را مجبور به مهاجرت کرد و این بار، سوئیس به عنوان مقصد انتخاب شد.
پتک پس از مستقر شدن در ژنو سوئیس، نام Antonie Nobert de Patek را برای خود انتخاب کرد. او به سرعت به صنعت جذاب تولید ساعت در ژنو علاقه مند شد. او که تمایلات و سابقه ای هنری هم داشت، مجذوب هنر و خلاقیت موجود در صنعت ساعت سازی سوئیسی ها شده بود.
در نتیجه، پتک با یک مهاجر لهستانی دیگر به نام فرانکویس کاپک (Francois Czapek) شریک شده و شرکت Patek, Czapek & Cie را در سال ۱۸۳۹ تأسیس کرد. کاپک، متولد جمهوری چک و ساعت سازی ماهری و شناخته شده در ژنو بود.شرکت پتک و کاپک از همان ابتدا تمرکز خود را روی تولید ساعت های با کیفیت معطوف کرد و در سال های ابتدایی، به سرعت به موفقیت دست یافت. آن ها به جای تولید انبوه ساعت برای افزایش سود، تلاش می کردند تا تنها ۲۰۰ عدد ساعت آن هم از نوع بسیار با کیفیت، به صورت سالانه تولید کنند.
پتک و کاپک از عقبه تاریخی و فرهنگی مشترک خود نیز در تولید ساعت ها استفاده می کردند که موجب به طرح های سنتی از تاریخ و رسم و رسومات مذهبی لهستانی ها در ساعت های مچی می شد. با وجود تمام موفقیت های اولیه، پتک و کاپک چالش های متعددی با یک دیگر داشتند و در نهایت پتک به این نتیجه رسید که باید شریکی جدید برای کسب و کارش پیدا کند.
شریک جدید فیلیپ
در سال ۱۸۴۴، یک نمایشگاه صنعتی بزرگ در فرانسه برگزار شد. پتک به آن جا رفت و با یک متخصص جوان ساعت ساز به نام جین آدرین فیلیپ (Jean Adrien Philippe) آشنا شد. فیلیپ پسر یک ساعت ساز مشهور بوده و به مرور با نوآوری های خاصش در تولید ساعت، شهرتی را در آن صنعت دست و پا کرده بود.
او در آن سال ها روی طرح سیستم کوک کردن ساعت بدون نیاز به کلید کار می کرد که بعدها با رسیدن به موفقیت، کتابی نیز درباره آن چاپ کرد.***در دهه های ابتدایی قرن ۱۹، برای کوک کردن ساعت ها نیاز به یک کلید ویژه بود. طرح فیلیپ، کلید را حذف می کرد و دکمه ای شبیه به پیچ های امروزی ساعت های مچی، به جای آن قرار می داد.
طراحی او، نیاز به حمل کلید مخصوص و نگرانی از گم کردن آن را از بین می برد. طراحی فیلیپ در نمایشگاه فرانسه، مدال طلای نوآوری را برای او به همراه داشت و همین رخداد، پتک را به او علاقه مند کرد. همکاری پتک و کاپک رو به پایان بود و صحبت های اولیه با فیلیپ، پتک را متقاعد کرد که جوان فرانسوی، می تواند کسب و کارش را به مرحله بعدی از موفقیت برساند.
در سال ۱۸۴۵، فیلیپ به سوئیس رفت و به عنوان مدیر فنی و شریک جدید، در کنار پتک شروع به کار کرد. پس از رفتن کاپک، پتک نام شرکت را به Patek & Cie تغییر داد. بعدها و در سال ۱۸۵۱، نقش مهم فیلیپ در شرکت باعث شد تا نامش درکنار پتک قرار بگیرد و برند افسانه ای Patek, Philippe, & Cie متولد شود.
شراکت فیلیپ و پتک بسیار تکمیل کننده تر از زمان حضور کاپک بود. فیلیپ به عنوان مدیر فنی شرکت مسئول نظارت بر فرایندهای ساخت، بهبود روش های تولید و توسعه قابلیت های جدید برای ساعت ها و هم چنین نوآوری های دیگر شد. در واقع، عشق و علاقه اصلی فیلیپ، جا به جا کردن مرزهای نوآوری در تولید ساعت بود و او نیز به خوبی در آن بخش موفق عمل می کرد.اولین برنامه های جدی فیلیپ، تمرکز روی بهبود طرح کوک بدون کلید بود.
او پتنت های متعددی را نیز برای طرح خود ثبت کرد و مکانیزم های تنظیم ساعت را به نوعی متحول کرد. فعالیت های بعدی او، نوآوری هایی را به دنبال داشت که زمینه های اولیه برای انقلاب های آتی دنیای ساعت را فراهم کرد. از میان آن نوآوری ها می توان به سیستم حرکت خودکار در ساعت ها اشاره کرد.
پتک در کنار فیلیپ، روی طراحی های خاص و جلوه های بصری ساعت ها کار می کرد. حوزه ای که زمینه های علاقه مندی او به صنعت ساعت سازی را در ژنو شکل داده بود. او هنرمندان حرفه ای را استخدام کرد تا با استفاده از هنرهای خاص آن زمان، ساعت های پتک فیلیپ را به بهترین نحو تزئین کنند. تزئینات ساعت های پتک فیلیپ در آن سال ها از انواع هنر هم چون طراحی شیشه، مینیاتور، حکاکی، تزئین چوب و جواهر کاری بهره می بردند.
استفاده از هنر در تولید ساعت، به نوعی با نام پتک فیلیپ گره خورده بود. حتی در سال های بعدی که به مرور استفاده زیاد از هنر و تزئینات در ساعت ها رو به افول می رفت، آن ها باز هم از هنرمندان سنتی برای طراحی محصولات خود استفاده می کردند. آن روش های سنتی در تولید ساعت، با آن که امروز کمتر دیده می شوند، هنوز در محصولات خاص و فوق لوکس برندهای مختلف از جمله همین پتک فیلیپ دیده می شوند.
تمرکز پتک علاوه بر بهبود طراحی محصولات، روی بازاریابی داخلی و بین المللی محصولات نیز معطوف بود. او سفرهای متعددی را به سرتاسر جهان انجام می داد که به هرچه بهتر شناخته شدن نام برندش کمک کرد. نکته مهم پیشرفت های برند در آن سال ها، همکاری نزدیک و پایدار پتک و فیلیپ با یک دیگر بود.
در سال ۱۸۶۳، یکی از مهم ترین دستاوردهای پتک فیلیپ در نوآوری های صنعت ساعت سازی کسب شد. فیلیپ از فنر ضد لغزش برای کوک کردن ساعت ها استفاده کرد که به نوعی پایه های توسعه ساعت های خودکار در سال های بعد بود. آن فنر، از کوک شدن بیش از حد و فشرده شدن فنر اصلی ساعت جلوگیری می کرد.
فنر لغزنده، خصوصا در ساعت های با کوک خودکار نقشی حیاتی دارد که از عملکرد اشتباه یا بیش از حد سریع ساعت جلوگیری می کند.یکی از به یاد ماندنی ترین محصولات پتک فیلیپ، در سال ۱۸۶۸ ساخته شد که به نوعی نام ساعت های سوئیسی را بر سر زبان ها انداخت. با آن که اختراع ساعت های مچی به قرن ۱۵ باز می گردد، عموما آن محصولات به عنوان جواهر شناخته می شدند و کاربردهای عمومی کم تری داشتند و آن نگاه تا قرن بیستم نیز ادامه داشت. به هر حال، پتک فیلیپ جزء اولین هایی بود که ساعت های کاملا سوئیسی را آن هم برای مشتریان خاص معرفی کرد.
مدل اول ساعت اسطوره ای پتک فیلیپ، توسط کنتس کاسکویکز از مجارستان خریداری شد. طراحی با شکوه آن ساعت، شامل یک دستبند طلایی خاص، حکاکی های چشم نواز و جواهرات درخشان بود. برند سوئیسی در آن سال ها شهرت قابل توجهی را در بین خانواده های اشرافی و سلطنتی پیدا کرده بود که بعدها منجر به خرید ساعت ها توسط افرادی هم چون ملکه ویکتوریا و پرنس آلبرت از انگلستان، پادشاه ایتالیا ویکتور امانوئل سوم و سلطان حسین کامل از مصر شد.
مرگ اسطوره و تغییر زیر ساخت پتک فیلیپ
پتک، بنیان گذار اول برند پتک فیلیپ در سال ۱۸۷۵ به بیماری سختی مبتلا شد و در مارس سال ۱۸۷۷ از دنیا رفت. تنها پسر او یعنی لئون، علاقه ای به صنعت ساعت سازی نداشت و در نتیجه، تلاشی برای ورود به مدیریت شرکت پدرش انجام نداد. او در عوض، سهم خود از شرکت را به مبلغی قابل توجه فروخت که سرمایه به دست آمده، برای ادامه کل زندگی اش کافی بود. موقعیت مدیریتی پتک بزرگ به دامادش جوزف آنتونی بناسی فیلیپ رسید. در نهایت، شرکت پتک فیلیپ تحت مالکیت فیلیپ، بناسی فیلیپ و ۳ کارمند شرکت قرار گرفت که سرمایه گذاری های قابل توجهی در آن انجام داده بودند.
یکی از رخدادهای مهم پتک فیلیپ در دهه های پایانی قرن ۱۹، طراحی لوگوی صلیبی خاص بود که به نام Calatrava Cross و به عنوان برند پتک فیلیپ شناخته شد. تاریخچه آن لوگو به قرون وسطی و گروه کالاتراوا در اسپانیا باز می گردد. صلیب مذکور، نوعی نشان شجاعت بود که در نبردهای آن زمان به شوالیه های اسپانیایی اهدا می شد. نماد کالاتراوا، نشانه شجاعت، اتحاد و استقلال بود که پتک فیلیپ به عنوان ارزش های خود انتخاب کرد. به علاوه، آن نشان به تاریخچه مذهب کاتولیک بنیان گذار شرکت نیز باز می گردد.
همین رابطه مذهبی، به نوعی کلیسای کاتولیک را نیز پشتیبان برند پتک فیلیپ کرد که در طول تاریخ حتی برای پاپ های مشهور خود از ساعت های آن برند استفاده کرد.فیلیپ در سال ۱۸۹۱ موقعیت و قدرت خود را به کوچک ترین پسرش، جوزف امیل فیلیپ داد و سه کارمند سرمایه گذار نیز شرکت را ترک کردند.
مدیران جدید شرکت یعنی بناسی فیلیپ و فیلیپ جوان به این نتیجه رسیدند که شراکت های محدود به زمان برای ادامه کار شرکت مناسب نیست و به همین دلیل، ساختار آن را به سهامی تغییر دادند. البته با وجود تغییر ساختارها، پتک فیلیپ هنوز شرکتی خانوادگی بود. پس از مرگ جوزف امیل فیلیپ، قدرت او به پسرش آدرین رسید. آدرین، آخرین بازمانده نسل بنیان گذاران اصلی پتک فیلیپ در شرکت بود.
تأثیرات رکود بزرگ جهانی
تقریبا هیچ شرکتی در جهان از آثار رکود بزرگ ابتدای قرن بیستم در امان نبود. پتک فیلیپ نیز که برندی لوکس محسوب می شد، ضربه سختی از چالش های اقتصادی آن سال ها خورد. بسیاری از مشتریان وفادار آن ها، به خاطر خسارت های مالی دریافت شده، توانایی خرید خود را از دست داده بودند و به همین دلیل، فروش برند سوئیسی با کاهش رو به رو شد.
در سال ۱۹۳۲، وضعیت اقتصادی پتک فیلیپ در حالتی بحرانی قرار داشت، اما مدیران به خاطر فرهنگ اسطوره ای حاضر نبودند شرکت را به رقبا بفروشند. آن ها با امید نجات از شرایط موجود، پیشنهادی را به یکی از بهترین توزیع کننده های خود یعنی شرکت تولید عقربه Cardans Stern Freres ارائه کردند.
برادران استرن، چارلز و جین علاقه شدیدی به صنعت سنتی ساعت سازی در سوئیس داشتند و حاضر به کمک به پتک فیلیپ شدند. کمک آن ها موجب حفظ برند در سال های بحران اقتصادی شد و برند سوئیسی را از آن مرحله عبور داد. برادران استرن درکنار کمک های اولیه تصمیم گرفتند تا سهام شرکت را بخرند و در نهایت، کل برند پتک فیلیپ را تحت مالکیت خود درآوردند.
برادران استرن، مسئولیت اصلی مدیریت شرکت را به متخصص آن دوران صنعت، یعنی جین فیستر (Jean Pfister) واگذار کردند که به عنوان مدیر فنی مشغول به کار شد. فیستر از یک شرکت ساعت سازی دیگر به پتک فیلیپ آمد و ۲۶ سال در سمت مدیریت فعالیت کرد.
حفظ استقلال و رشد
تأثیرات و پشتیبانی عمیق خانواده استرن از برند پتک فیلیپ، منجر به رشد ادامه دار، جهت گیری مشخص در صنعت و افزایش اعتبار برند شد. آن ها باعث شدند تا پتک فیلیپ علاوه بر عبور از بحران، بار دیگر به جایگاه اصلی خود در رهبری بازار دست پیدا کند. یکی از تأثیرات مهم، معرفی زیربرند Calatrava به عنوان خانواده ای از محصولات عالی پتک فیلیپ بود. آن زیر برند هنوز به عنوان یکی از برترین خانواده های ساعت سوئیسی شناخته می شود.
در سال ۱۹۳۷، اولین ساعت پتک فیلیپ با قابلیت نمایش زمان جهانی معرفی شد. آن محصول توانایی نمایش ساعت در ۲۴ منطقه زمانی را داشت و پله های اولیه برای به شهرت رسیدن فناوری پتک فیلیپ در نمایش ساعت جهانی را ایجاد کرد. یکی از تصمیم های مهم برادران استرن در جهت دهی و استقلال پتک فیلیپ، تبدیل کردن آن به شرکتی تولیدی با استقلال کامل در ساخت ساعت بود. طبق تصمیم آن ها، پتک فیلیپ به صورت کاملا مستقل تمامی قطعات ساعت را تولید می کرد که منجر به کاهش هزینه ها نیز شد.
در سال ۱۹۵۸، پسر چارلز استرن یعنی هنری، به عنوان مدیر پتک فیلیپ انتخاب شد. پسر هنری یعنی فیلیپ نیز مدیر بعدی شرکت بود که در سال ۱۹۹۳ به آن موقعیت رسید. در حال حاضر، پسر فیلیپ یعنی تیری به عنوان مدیر شرکت مشغول به کار است. در واقع، شرکت پتک فیلیپ را می توان تنها ساعت ساز بزرگ ژنو نامید که هنوز به صورت مستقل و تحت مدیریت خانوادگی فعالیت می کند.
نوآوری ها و محصولات پتک فیلیپ
پتک فیلیپ در طول تاریخ فعالیت خود، همیشه به نوآوری های خاص و پیچیدگی در ساختارهای مکانیکی ساعت هایش شناخته شد. آن ها امروز نیز ساعت های خود را در دسته بندی هایی با نام Complications یا Grand Complications عرضه می کنند. تاریخچه نوآوری ها و دستاوردهای مهم در تولید آن محصولات، به تنهایی داستانی قابل توجه از صنعت و علم ساخت و تولید را در خود دارد.
محصولات پتک فیلیپ در ۲ مجموعه اصلی به نام های فوق عرضه می شوند. آن مجموعه ها، به چند خانواده اصلی تقسیم می شوند که هر کدام تاریخچه و داستانی مستقل و قابل توجه دارند. زیربرندهای Calatrava، Nautilus، Gondolo و Ellipse D'Or، نام هایی هستند که مشتریان خاص، پتک فیلیپ را با آن ها می شناسند.
Calatrava
کالاتراوا اولین خانواده مهمی بود که در محصولات پتک فیلیپ معرفی شد. این زیربرند در سال ۱۹۳۲ و پس از اضافه شدن خانواده استرن در مقام مالک، مسیر خود را به سمت بازارها پیدا کرد. ساعت های فوق العاده با وقار آن برند، مخصوص استفاده روزمره بودند و به سرعت در بازار محبوب شدند. طراحی ساده آن ها، که بر پایه هنر مدرن آلمانی باوهاوس انجام شده بود، چشم اندار فرم در خدمت کاربرد را دنبال می کرد و تا به امروز نیز تغییر آن چنانی نداشته است.
ساعت های مدل کالاتراوا، صفحه های ساده با عدد های رومی یا نشان های هندسی برای اعداد دارند. مدل طراحی آن ها، شامل بدنه های کلاسیک، سنتی و عالی دایره ای است. البته، طراحی های ساده و کلاسیک آن خانواده، هیچ منافاتی با تزئین و زیبایی های مرسوم در برند پتک فیلیپ ندارد. به عنوان مثال، حکاکی های زیبای زیر و روکاری و طراحی طلایی برای اعداد و صفحه، به زیبایی در ساعت های این خانواده هم دیده می شوند.
ساعت های کالاتراوا در هر ۲ مدل با کوک دستی یا اتوماتیک عرضه می شوند. آن ها طراحی نازکی دارند و در نمونه های مختلف، با گزینه هایی هم چون نمایش دو صفحه ای، دو زمانی، صفحات نمایش تاریخ، صفحه های ثانیه شمار یا عقربه های کوچک ثانیه شمار عرضه می شوند. مدل های اولیه کالاتراوا با حاشیه بدنه صاف از حنس نیکل عرضه می شدند.
مدل های جدیدتر، با حکاکی های موسوم به Clous de Paris یا انواع دیگر از حکاکی در بازار موجود هستد. در بخش بندهای ساعت کالاتراوا، انواع ارجینال با بندهایی از جنس چرم تمساح عرضه می شوند، اما گزینه های دیگر هم چون ساتن و طراحی زنجیری نیز برای مشتریان عرضه می شود.
Nautilus
زیربرند ناتیلوس، اولین محصولات اسپرت پتک فیلیپ را به بازار معرفی کرد. معرفی آن خانواده در سال ۱۹۷۶ هم برای خود برند سوئیسی و هم کل صنعت ساعت سازی لوکس مهم و حیاتی بود. در آن سال ها، ساعت های اسپرت و لوکس، ۲ زمینه مجزا از هم محسوب می شدند. در نتیجه، عرضه ساعت لوکس و اسپرت از سوی برند سوئیسی، نوعی پارادوکس صنعت بود.
ساعت های لوکس در دهه های پایانی قرن بیستم، طراحی نازک و باوقار داشتند. آن ها با استفاده از مواد با ارزشی هم چون طلا ساخته می شدند. در مقابل، ساعت های اسپرت قرار داشتند که با هدف پایداری و مقاومت بالا در کاربردهای دشوار و ورزش های سخت، در خانواده محصولات شرکت ها قرار می گرفتند.
پتک فیلیپ، از سال ها قبل به خاطر طراحی ثابت و سنتی خود شناخته می شد. البته، آن ها در نهایت درکنار رقیب خود یعنی Audemars Piguet وارد بازار ساعت های لوکس اسپرت شدند. ترکیبی که وقار و زیبایی ساعت های قبلی را با کاربردپذیری در شرایط دشوار هم راه می کرد.
جرالد جنتا (Gerald Genta) مغز متفکری بود که در پشت طراحی زیربرند ناتولیس قرار داشت. او خانواده Royal Oak را نیز برای برند رقیب طراحی کرده بود. پنجره کشتی، منبع الهام جنتا در طراحی ناتیلوس بود. آن المان، منجر شد تا نام کشتی ناتیلوس از کشتی کاپیتان نمو در داستان مشهور ژول ورن انتخاب شود. البته، جنتا علاوه بر استفاده از منحنی های پنجره های کشتی، ساختاری ۸ ضلعی نیز به بدنه ناتیلوس داد.
ساعت های ناتیلوس، طراحی بزرگ و ضحیم داشتند که به صورت یک تکه ساخته می شدند و بند فلزی زنجیری نیز المان جدا نشدنی از آن ها بود. در نهایت، طراحی خاص و ضمخت ساعت های اسپرت ناتیلوس، به المانی مشترک در آن بازار تبدیل شد که تا امروز هم از طرف بسیاری از شرکت های ساعت سازی دنبال می شود.
جنتا تصمیم گرفت تا ساعت های ناتیلوس اولیه را از جنس استیل تولید کند؛ ماده ای که تا آن زمان جایی در میان ساعت های لوکس نداشت. به هر حال، پتک فیلیپ از آن تصمیم استقبال کرد و حتی در کمپین های تبلیغاتی خود نیز به شدت روی آن پافشاری کرد.
Gondolo
خانواده گاندولو در سال ۱۹۹۳ معرفی شد. آن دسته از محصولات پتک فیلیپ، ساعت هایی با طراحی غیر دایره ای هستند. تاریخچه آن ساعت ها، به سال های ابتدایی قرن بیستم و تولید برای بازارهای برزیل اشاره دارد. پتک فیلیپ از سال های پایانی قرن ۱۹ با برزیلی ها همکاری می کرد و یکی از مهم ترین شرکای آن ها، جواهرسازانی از آن کشور به نام های کارلوس گاندولو و پائولو لابوریائو بودند.
همکاری با گاندولو و لابوریائو، شهرت پتک فیلیپ را در برزیل بسیار افزایش داد. در خلال جنگ جهانی اول، یک سوم فروش پتک فیلیپ در برزیل انجام می شد. همکاری آن ها، ۵۰ سال ادامه پیدا کرد. به هر حال، تأثیر این همکاری به قدری بود که سال ها، شهروندان برزیل و خصوصا خانواده های اشرافی آن ها، ساعت های لوکس را با نام Pateks خطاب می کردند.
گاندولو و لابوریائو، حتی کلوپی برای طرف داران ساعت های پتک فیلیپ تأسیس کرده و آن را Gondolo Gang نام گذاری کردند.اولین نمونه های ساعت های گاندولو در سال ۱۹۱۰ به بازار عرضه شدند. طراحی آن ها براساس ساعت های جیبی بود که گاندولو و لابوریائو به فروش می رساندند.
البته، ساعت های پتک فیلیپ برخلاف طراحی آن ساعت های جیبی، دایره ای نبودند. طراحی ساعت های گاندولو، مربعی، مستطیلی یا tonneau بود که از دوره هنری آرت دکو (پیش از جنگ جهانی اول) الهام می گرفت. طراحی آن ساعت ها هم بزرگ تر از خانواده های دیگر و دلیل اصلی آن، استقبال مشتریان برزیلی از ساعت های بزرگ بود.
همان طور که گفته شد خانواده گاندولو به صورت اختصاصی در سال ۱۹۹۳ هویت یافتند و از همان المان های آرت دکو در آن ها استفاده شد. البته، در خانواده جدید از آن جایی که محصولات برای هر ۲ دسته زنان و مردان طراحی می شدند، دیگر خبری از بدنه های آن چنان بزرگ نبود. مدل های امروزی گاندولو، دیگر سادگی و وقار همیشگی پتک فیلیپ را دنبال نمی کنند و در طراحی آن ها از جواهرات به مقدار زیاد استفاده می شود.
Ellipse D'Ore یا Golden Ellipse
خانواده بیضی مشهور و طلایی پتک فیلیپ، در سال ۱۹۶۸ به صورت رسمی معرفی شد. طراحی بدنه آن ها، برخلاف همه طراحی های معمول، بیضی شکل است که همین ساختار شکنی، موجب افزایش محبوبیت و شهرت آن ها با سرعت زیاد شد. طراحی سری الیپس، با در نظر گرفتن مفهوم ریاضیاتی « نسبت طلایی » انجام شد. نسبت طلایی ابتدا در یونان باستان مطرح شد و در طول تاریخ، انواع آثار هنری و معماری با استفاده از آن برای رسیدن به طراحی زیبا و چشم نواز ساخته شده اند.
با وجود آن که طراحی بیضی برای صفحات ساعت ها در آن زمان معمول نبود، طراحی زیبا و آبی صفحه و ترکیب آن با عقربه های طلایی که وقار را به هم راه داشت، عاشقان ساعت های مچی را بار دیگر به پتک فیلیپ جذب کرد. مدل های امروزی الیپس، تقریبا شبیه به نسخه های اولیه هستند، اما صفحات آن ها در انواع طرح از طلای سفید، رز گلد و پلاتینیوم ساخته می شود. یکی از زیباترین طرح های امروزی آن ساعت ها نیز ترکیب خاکستری ذغالی با نقره ای است که طرفداران زیادی دارد.
پایان قسمت اول
منبع: zoomit