
پَتِک فیلیپ ( به انگلیسی: Patek Philippe & Co) یک شرکت سوئیسی تولیدکننده ساعت های مچی و جیبی لوکس است که در سال ۱۸39 در ژنو سوئیس تأسیس شده است. این شرکت به دلیل ساخت ساعت های مچی بسیار گران قیمت و پیچیده به عنوان پادشاه ساعت شناخته می شود. در حراجی سال ۲۰۰۹ نیویورک، ساعت مچی مدل ۳۹۷۴ پتک فیلیپ به قیمت ۲۱ میلیون دلار فروخته شد که این رقم عنوان گران قیمت ترین ساعت جهان را به پتک فیلیپ اختصاص داد. در ادامه این مقاله از زیورآنلاین به صورت مفصل در مورد این برند برتر صحبت خواهیم کرد. در صورت تمایل مطالعه بفرمایید.
حفظ شهرت و اعتبار پتک فیلیپ
تاریخچه طولانی مدت پتک فیلیپ آن هم در حوزه ای خاص به نام ساعت های لوکس، نشان دهنده موفقیت های قابل توجه آن ها است. در واقع، حفظ اعتبار و شهرت برای سال های متوالی، کاری نیست که از عهده هر برند و شرکتی بر بیاید و برندهای با سابقه هم چون پتک فیلیپ، شاید به تعداد انگشتان یک دست هم نرسند. به هر حال، پتک فیلیپ جدا از تولید ساعت های با کیفیت و لوکس در تاریخی نزدیک به ۲ قرن، تأثیرات قابل توجهی هم در پیشرفت های فناورانه صنعت داشت.
استقلال، واژه ای است که هم واره در کنار برند پتک فیلیپ به کار می رود. آن ها در تاریخ خود حداکثر تلاش را به کار گرفته اند تا با تولید همه قطعات مورد نیاز برای ساعت ها، کیفیت را از مراحل ابتدایی حفظ و اعمال کنند. به هر حال، ۳ عامل مهم دیگر نیز در تاریخ معاصر برند سوئیسی وجود دارند که بقای آن ها را در دوره فرمانروایی ساعت های میان رده دیجیتال و ساختار شکن هایی هم چون ساعت های هوشمند، تضمین می کنند.
کمپین تبلیغاتی Generations
کمپین نسل ها یا Generations برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ اجرا شد و تا به امروز، به نوعی با برند پتک فیلیپ گره خورده است. آن کمپین تبلیغاتی، با تمرکز بر احساسات مشتریان اجرا شد و به عنوان یکی از شناخته شده ترین کمپین های تبلیغاتی در صنعت ساعت شناخته می شود.
لیگاس دلانی (Leagas Delaney) آژانس تبلیغاتی انگلیسی بود که در میانه های دهه ۱۹۹۰، وظیفه تغییر ساختار اساسی سیستم تبلیغات پتک فیلیپ را بر عهده گرفت. آن آژانس به خلاقیت در تأثیر گذاری تبلیغات مشهور بود. متخصصان انگلیسی ابتدا مطالعه ای جامع را درباره مشتریان هدف ساعت های لوکس مچی شروع کردند.
آن ها با مصاحبه های متعدد با مشتریان خاص این دسته از محصولات لوکس، تحقیق عمیقی انجام دادند. یکی از دستاوردهای مصاحبه ها، کشف المان هایی در تبلیغات ساعت های لوکس بود که از قضا، موجب ترک مشتریان حساس آن ها می شد.به عنوان مثالی از المان های دافع مشتریان، می توان به تمرکز برندهای لوکس بر سلبریتی ها اشاره کرد.
مصاحبه شونده ها به متخصصان بازاریابی می گفتند که افراد مشهور، الزاما دلیلی برای برقراری ارتباط احساسی با یک برند نیستند. آژانس بریتانیای باتوجه به این اطلاعات، کمپین نسل ها را راه اندازی کرد که به نوعی تمامی ساختارهای قبلی تبلیغات لوکس را از بین برد. آن ها به جای تمرکز روی سلبریتی ها، روی ساختارهای خانوادگی و ارتباطات مثبت اعضا با یک دیگر متمرکز شدند.
بخش مخصوصی از کمپین، روی ارتباط گرم والدین با فرزندان متمرکز بود.روح کمپین نسل ها، نشان دهنده مفهوم ساعت های پتک فیلیپ است که از نسلی به نسل بعد منتقل می شوند. برند سوئیسی در یکی از شعارهای خود گفته بود: « شما مالک ساعت های پتک فیلیپ نمی شوید، در واقع، از آن ها مراقبت می کنید تا به نسل بعد برسند ». آن کمپین تلاش می کرد تا احساسات مشتریان را تا حد امکان تحریک کند. استفاده از شعار « رسم و رسومات مخصوص به خود را شروع کنید »، به مشتریان القا می کرد که ساعت های سوئیسی، به نشان خانوادگی آن ها بدل خواهند شد.نکته جالب در باره کمپین نسل ها آن است که اولین بازیگران و مدل های حاضر در آن، ساعت مچی در دست نداشتند. همان تبلیغات ساده، با تلاش نا محسوس برای نشان دادن دقت تولید و هنر بالا در محصولات پتک فیلیپ، موفقیت بسیاری به هم راه داشتند. جالب آن که تمرکز روی نسل ها، با ماهیت خود برند که از خانواده ای به خانواده دیگر (پتک، فیلیپ و استرن) منتقل شده بود، هماهنگی قابل توجهی داشت.
نشان کیفی پتک فیلیپ
پتک فیلیپ زمانی از نشان کیفی شهر ژنو به نام Genova Seal در محصولات خود استفاده می کرد که نمادی از کیفیت بالای ساعت های ساخته شده در آن شهر بود. به مدت ۱۲۰ سال، انواع ساعت های پتک فیلیپ با پیروی از استانداردهای نشان ژنو، با کیفیت بالا تولید می شدند.
برند سوئیسی با افتخار از آن نشان استفاده کرده و تلاش می کرد و آن را نوعی استاندارد صنعتی برای خود می دانست.در میانه های دهه ۲۰۰۰، مدیران پتک فیلیپ انتقادهایی را نسبت به مراحل تأییدیه نشان کیفی ژنو مطرح کردند. آن ها برخی از مراحل تست کیفی ساعت ها در محیط آزمایشگاهی را غیرالزامی می دانستند.
به علاوه، آن ها می گفتند کسب مجوز ژنو برای اکثر تولید کننده های ساعت آسان شده است و با استفاده از تجهیزات مدرن، بسیار راحت می توان آن را کسب کرد. مدیران پتک فیلیپ می گفتند با ظهور فناوری های تولیدی جدید، باید شرایط اهدای نشان کیفی دشوارتر شود تا تنها برترین تولید کننده ها توانایی دریافت آن را داشته باشند. پس از مذاکره های متعدد و رد پیشنهادهای پتک فیلیپ توسط سازمان قانون گذار نشان کیفی ژنو،
برند سوئیسی در سال ۲۰۰۹ نشان کیفی خود را طراحی کرد. نشانی شامل دو حرف P، برای تأیید کیفیت از سمت پتک فیلیپ استفاده شد که امروز، به عنوان نشانی برای پیشرفته ترین و با کیفیت ترین محصولات صنعت ساعت استفاده می شود. نشان کیفی پتک فیلیپ برخلاف نشان ژنو، تنها روی قطعات داخلی ساعت متمرکز نیست و کل آن را بررسی می کند.
به بیان دیگر، تمامی واحدها از قطعات محرک، بدنه، بند، شیشه و موارد دیگر، بررسی می شوند. پیش نیازهای فنی برای کسب نشان فنی پتک فیلیپ، بسیار پیچیده هستند. استانداردهای آن نشان کیفی، از محدودیت های دشوار فنی و تلرانس ثانیه شمار، تا زیبایی شناسی و حفظ روح طراحی ژنوی و استفاده از مواد با کیفیت را شامل می شوند. در نتیجه تمامی سخت گیری های اعمال شده، یک وارانتی به محصولات دارای نشان کیفی پتک فیلیپ تعلق می گیرد که نگه داری، تعمیر و بازیابی ساعت را به صورت مادام العمر ارائه می کند.
موزه پتک فیلیپ
موزه اختصاصی پتک فیلیپ در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد و یکی از بزرگ ترین و جامع ترین موزه های ساعت در جهان محسوب می شود. مجموعه مذکور، در خیابان مشهور ژنو به نام پلین پالایس قرار دارد و با الهام از طراحی آرت دکو، در ۴ طبقه ساخته شد. آن موزه، میزبان تعدادی از مهم ترین ساعت های ساخته شده در جهان از قرن ۱۶ میلادی تا به امروز است.
بازدید از موزه پتک فیلیپ برای عموم آزاد است و هر طبقه از آن، جاذبه هایی خاص برای بازدید کننده ها دارد. در طبقه همکف، سینما قرار دارد که بازدیدکننده ها می توانند فیلم هایی اختصاصی از تاریخ پتک فیلیپ و بنیان گذاران آن مشاهده کنند.
در طبقه اول موزه پتک فیلیپ، مجموعه هایی از ساعت های مختلف بین المللی قرار دارد. برچسب ها و راهنماهای صوتی، اطلاعات کامل هر بخش و محصول را به بازدید کننده ها ارائه می کنند. در طبقه دوم، کلکسیون اصلی موزه قرار دارد که در ۲ بخش تقسیم بندی می شود. بخش اول ساعت های آنتیک هستند که دوره ساخت آن ها بین قرن ۱۶ تا ۱۹ میلادی بوده است.
بخش دوم، کلکسیون پتک فیلیپ نام دارد که ساعت های از سال ۱۸۳۹ تا امروز را پوشش می دهد. ساعت های بخش آنتیک، محصولاتی را از سرتاسر اروپا نشان می دهد، اما تمرکز اصلی آن روی ساعت های ساخت ژنو معطوف است.
طبقه سوم کتابخانه ای دارد که انواع کتاب ها و مقالات پیرامون صنعت ساعت و پتک فیلیپ در آن قرار گرفته اند. از میان آن کتاب ها می توان هزاران محصول انتشاری را دید که توسعه فنی ساعت ها، فرایندهای ساخت و تاریخ زمان سنجی را نشان می دهند. بخش جذاب دیگر کتابخانه، اسناد مکاتبات و سفرنامه های آنتونی نوربرت پتک را پوشش می دهد.
درکنار کتابخانه، دستگاه های قدیمی ساخت ساعت، ابزارها و دیگر تجهیزات به نمایش گذاشته شده اند.برند پتک فیلیپ برای نشان دادن تاریخچه طولانی خود به موزه اکتفا نمی کند و آثار تاریخی را در خلال نمایشگاه های جهانی در شهرهای بزرگ دیگر جهان نیز به نمایش می گذارد. به عنوان مثال آن ها در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ به ترتیب نمایشگاه هایی در لندن و نیویورک برپا کردند که صدها ساعت در جریان آن ها به نمایش گذاشته شد.
نمایشگاه های پتک فیلیپ در سرتاسر جهان به صورت عمومی برگزار می شوند. حضور در آن ها رایگان است و نیازی به رزرو کردن بلیط نیز ندارند. دلیل اتخاذ این سیاست از سوی پتک فیلیپ، نمایش هرچه بهتر تاریخ به عاشقان صنعت ساعت سازی و جذب مشتریان و کاربران جدید تصور می شود.
سال های اخیر و وضعیت کنونی برند پتک فیلیپ
پتک فیلیپ در سال های پایانی قرن بیستم و ابتدای قرن ۲۱ نیز به نوآوری ها و عرضه محصولات چشم نواز ادامه داد. آن ها در این سال ها چندین رکورد را نیز به نام خود ثبت کردند که اعتبار برند سوئیسی را بیش از پیش افزایش داد. یکی از محصولاتی که در دوران اوج رقبای دیجیتالی عرضه شد، Calibre 89 بود که بار دیگر قدرت و کیفیت برند سوئیس را به رخ کشید. این ساعت طبق اصطلاح صنعت ساعت سازی ۳۳ حرکت متنوع غیر از نشان دادن ساعت و دقیقه و ثانیه (Comlication) داشت که در نوع خود برترین محسوب می شد.
در سال های میانی دهه ۲۰۰۰، علاوه بر نوآوری های جدید، تغییر مراکز تولیدی و مدیریتی نیز در دستور کار پتک فیلیپ قرار داشت. آن ها در سال ۲۰۰۶ یکی از سالن های مشهور خود را در ژنو بازگشایی کردند و در همان زمان، یکی از خروجی های بخش تحقیق و توسعه آن ها به نام فنر تعادلی Spiromax نیر معرفی شد.
فنر مذکور، برای اولین بار از ماده پیشرفته سیلیکونی ساخته شده بود. Pulsomaxنوآوری بعدی واحد تحقیق و توسعه بود که در سال ۲۰۰۸ معرفی شد.از جدیدترین محصولات شرکت پتک فیلیپ که شامل نوآوری های خاص مکانیکی آن ها هم می شوند، می توان به ساعت فوق العاده گران قیمت World Time Minute Repeater اشاره کرد که با طراحی خاص، زمان را در شهرهای متعددی از جهان به صورت خودکار نشان می دهد.
پتک فیلیپ مانند دیگر تولید کننده های محصولات لوکس، رکوردهای گران قیمت ترین محصولات به فروش رفته در حراج ها را در اختیار دارد. این برند در بخش رکورد گران قیمت ترین ساعت به فروش رفته، در جهان، در آسیا و در اروپا پیش تاز است و رقابت را تنها در آمریکا به رقیب هم وطن خود واگذار می کند.
رکورد جهانی گران قیمت ترین ساعت تاریخ، مربوط به ساعت Henry Gravas از برند پتک فیلیپ است که در حراجی سال ۲۰۱۴ به قیمت ۲۳.۹۸ میلیون دلار به فروش رفت. در آسیا، ساعت Star Calibre ۲۰۰۰ از همین برند در حراجی در هنگ کنگ به قیمت ۳.۲۸ میلیون دلار فروخته شد که در مقام اول قرار دارد.
در حراجی های اروپایی نیز پتک فیلیپ با همان ساعت هنری گراواس و قیمت مذکور، پیش تازی می کند.آخرین آمارها از پتک فیلیپ، درآمد آن ها را در سال ۲۰۱۷، حدود ۱.۲۸ میلیارد دلار اعلام می کند. این برند اکنون بیش از ۲ هزار کارمند در بخش های مختلف دارد. در بحث اعبتبار برند نیز سرویس Interbrand آخرین بار آن ها را در سال ۲۰۱۶ در رتبه ی ۱۵ برترین برندهای سوئیسی در تمام صنایع قرار داد.
خلاصه ای در مورد برند برتر پتک فیلیپ
- پتک یک لهستانی مهاجر در سوئیس بود.
- برنامه ی پتک از ابتدا، تولید محدود با کیفیت بالا بود.
- نوآوری و دانش فیلیپ، پتک را مجذوب خود کرد.
- فیلیپ مسئول طراحی های فنی و پتک مسئول طراحی بدنه و بازاریابی بود.
- رکود جهانی، پتک فیلیپ را تا مرز ورشکستگی پیش برد.
- با ورود برادران استرن، روح تازه ای به شرکت دمیده شد.
- بدنه ساعت های ناتیلوس با الهام از پنجره کشتی طراحی شد.
- استفاده از نسبت طلایی، زیبایی و وقار را به ساعت های پتک فیلیپ داد.
- تمرکز کمپین نسل ها، محبت وگرمای بین اعضای خانواده بود.
- نشان کیفی ژنو پس از مدتی دیگر برای پتک فیلیپ کافی نبود.
- پتک فیلیپ در دوران سلطه ی دیجیتال نیز با قدرت به فعالیت ادامه داد.
منبع: zoomit