در این مقاله از زیورآنلاین می خواهیم در مورد ساعت مچی هوشمند و تاریخچه به وجود آمدن بپردازیم. پس با ما همراه باشید. ساعت هوشمند (Smart watch) نوعی ساعت مچی غیرشمات های است که علاوه بر نشان دادن زمان توانایی انجام برخی پردازش ها از نوع دستیار دیجیتال شخصی را نیز دارد.

    پخش رادیو، موقعیت یابی (GPS)، تلفن همراه، دوربین، کرنومتر، پخش موزیک و صوت، صفحه لمسی، بازی های رایان های و سیستم عامل از نوین ترین نوآوری ها در دنیای این محصولات برشمرده می شود.برخی از ساعت های هوشمند همانند رایانه قابلیت برقراری ارتباط با سایر دستگاه های الکترونیکی را از طریق بلوتوث یا وای فای را دارند.

    اولین ساعت های هوشمند را می توان همان ساعت هایی دیجیتالی که در دوران کودکی به دور دست خود می بستیم، دانست. این ساعت ها دیجتالی بودند و روی بسیاری از آن ها ماشین حساب وجود داشت. ساعت های دیجیتالی ای بودند که می توانستید با آن بازی کنید. اما شاید بتوانیم اولین ساعت هوشمند به معنای واقعی را ساعت هوشمند سیکو بدانیم.

        Pulsar یکی از برندهایی است که سیکو آن را سال 1978 خرید. با نگاه به NL C01 یک گجت اولیه را می بینیم که تقریبا هیچ چیز برای ارائه ندارد. ولی این ساعت در زمان خود حرف های زیادی برای گفتن داشته است. این ساعت قادر به ذخیره 24 رقم اطلاعات بود و پس از مدت کمی از حضورش در سال 1982، سال 1984 مدل های UC-2000 و 1985 مدل UC-3000 جای آن را گرفتند. هر دوی این ساعت ها با ایده های جاه طلبانه آمده بودند و یک داک آن ها را همراهی می کرد که مجهز به یک پرینتر حرارتی و شکاف حافظه نواری بود.

    بعدها سیکو یک مدل ساعت هوشمند به نام Data 2000 را معرفی کرد که تا 2000 رقم را ذخیره می کرد و اصلا به همین دلیل نام آن را Data 2000 گذاشته بودند. در سال 1984، سیکو اولین مدل از ساعت های هوشمندش را که قابلیت اتصال به کامپیوترهای آن زمان را داشت با نام RC-1000 معرفی کرد.در حال حاضر شرکت های معتبری همچون سامسونگ، اپل، ال جی، ایسوس، هواوی، موتورولا، ایسر، لنوو، سونی، مایکروسافت، کوالکامو ... ساعت های هوشمندی تولید می کنند که همه روزه در حال پیشرفت و به روزرسانی می باشند.

 

بررسی چند مدل ساعت هوشمند معروف

 

پبل

    پبل (Pebble)  یک ساعت هوشمند است که در سال ۲۰۱۳ توسط شرکت پبل تکنولوژی توسعه یافته و به فروش رسیدهاست.

 

مشخصات

      • مجهز به سیستم عامل پبل اواس و قابلیت برقرای ارتباط با دستگاه ها android و ios توسط بلوتوث ۲٫۱

      • صفحه نمایش ۱٫۲۶ اینچی ال سی دی ۱۴۴ در ۱۶۸ پیکسل تولید شده توسط شارپ با نور پس زمینه

      • موتور لرزاننده

      • سنسور نور محیط• شتاب سنج ۳ محوره

      • ورودی ۴ دکمه• شارژ از طریق USB

نکته: این ساعت هوشمند به دوربین مجهز نیست.

 

سامسونگ گلکسی گیر

    سامسونگ گلکسی گیر (Samsung Galaxy Gear) یک ساعت هوشمند که در ۴ سپتامبر ۲۰۱۳ توسط سامسونگ در برلین معرفی شد. این ساعت هوشمند از ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۳ در ۱۴۰ کشور جهان عرضه شد و از اکتبر در ایالات متحده با قیمت ۲۹۹ دلار عرضه شد. این ساعت فقط با گلکسی نوت ۳ و گلکسی نوت ۱۰٫۱کار میکرد.

 

مشخصات

    • صفحه نمایش ۱٫۶۳ اینچی ۲۳۰ در ۲۳۰ سوپرامولد با چگالی پیکسل ۲۷۸

    • پردازنده اگزینوس ۲ هسته ای ۸۰۰ مگاهرتزی

    • پردازنده گرافیک آرم مالی۴۰۰

    • ۵۱۲ مگابایت رم

    • ۴ گیگابایت حافظه

    • دوربین ۱٫۹ مگاپیکسلی (دوربین بر روی بند ساعت قرار دارد)

    • بلوتوث ۴، nfc و wifi

    • شتاب سنج ۳ محوره

    • باتری ۳۱۵ میلی آمپر ساعت

    • شتاب سنج و ژیروسکوپ

 

ساعت هوشمند motorolamoto 360

    مشخصات فنی این ساعت می توان به پردازنده Texas Instruments OMAP 3 آن اشاره کرد و هم چنین صفحه نمایش ۱.۵۶ اینچ از نوع IPS LCD با رزولوشن ۳۲۰ در ۲۹۰ پیکسل، حافظه رم ۵۱۲ مگابایت و حافظه ذخیره سازی ۴ گیگابایت eMMC و منبع تغذیه کوارتز (باتری) مقدار۳۲۰ میلی آمپر ساعت می باشد. سیستم عامل Android Wear که سازگار با اندروید ۴.۳ به بالا می باشد. وزن این مدل از ساعت حدود ۴۹ گرم می باشد. مدل بلوتوث آن LE4 می باشد. این ساعت دارای 9 سنسو می باشد. از امکانات این ساعت ژیروسکوپ، شتاب سنج، قطب نما، گام شمار، ضربان قلب سنج نوری، میکروفون دوگانه برای دریافت دستورات صوتی و ... . این مدل در دو رنگ مشکی و نقرهای عرضه شد. این مدل ضد آب و ضد گرد و غبار با استاندارد IP67 می باشد.

 

اپل واچ (Apple Watch) 

    اپل واچ یا ساعت اپل یک ساعت هوشمند است که شرکت اپل آن را در تاریخ ۹ سپتامبر ۲۰۱۴ (۱۸ شهریور ۱۳۹۳) همراه با آیفون ۶ و آیفون ۶ پلاس رونمایی کرد. اپل در این ساعت به طور پیشفرض ۲ نرم افزار در زمینه سلامت به نام های Workout و Fitness را ارائه نموده است. از دیگر قابلیت های آن می توان به نمایش ضربان قلب، ضدآب بودن و پشتیبانی از siri اشاره کرد.

    هم چنین می توان برای بهره گیری از برخی نرم افزارها همچون اپل مپیز نیز ساعت اپل را با آیفون همگام سازی کرد. این ساعت نخستین محصول جدیدی است که از زمان عرضه آی پد و بعد از مرگ استیو جابز، مدیر عامل سابق این شرکت معرفی می شود. البته در سال ۲۰۱۷ اپل واچی جداگانه منتشر شد که قابلیت نصب سیم کارت دارد و می تواند مستقل از آیفون تماس بگیرد و RAM آن به هشت گیگ افزایش یافته است.اکثر ساعت های اپل که در حال حاضر تولید می شوند نیازمند سیستم عامل آیفون اس پنج یا بالاترios 11 و مدل سری 3 LTE نیاز به آیفون ۶ یا بالاتر باهستند.

    اپل واچ در تاریخ ۲۴ آوریل ۲۰۱۵ منتشر شد و به سرعت به یکی از محبوب ترین گجت های پوشیدنی دنیا با ۴٫۲ میلیون فروش در سه ماهه دوم سال مالی ۲۰۱۵ تبدیل شد. نسل دوم ساعت های اپل در سپتامبر ۲۰۱۶ در دو سری روانه بازار شد: سری اپل واچ ۱ و اپل واچ سری ۲، در حالی که نسل اول از رده خارج شد.سری ۳ ساعت های اپل در ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۷ هم زمان با قطع پشتیبانی نسل دوم اپل واچ منتشر شد. اپل هم چنان به تولید نسل دوم ساعت های سری اول خود ادامه می دهد.

 

انواع اپل واچ

    این ساعت در سه نوع و در اوایل ۲۰۱۵ عرضه شد:

            -  Apple Watch

            -  Apple Watch Sport

            -  Apple Watch Edition

 

سیر تکاملی اپل واچ

    با توجه به این که استفاده از گوشی آیفون افزایش یافت اپل بر این شد که در کنار ارائه خدمات بیش تر به کاربران خود با اضافه کردن برخی از ویژگی های جدید به محصولات خود نیز اضافه کند. کوین لینچ توسط اپل استخدام شد تا فناوری گجت های پوشیدنی را در دست بگیرد.     تصور غالب مردم درباره اپل واچ تا سال۲۰۱۱ منحصر به این بود که این دستگاه سری چدید آی پاد است که در اطراف مچ دست کاربر بسته می شود و توانایی ارتباط با ربات اپل siri را دارد. در۱۰ فوریه ۲۰۱۳ به گزارشThe New York Times و وال استریت جورنال اپل شروع به توسعه یک ساعت هوشمند مبتنی بر سیستم عامل ios با نمایش منحنی کردهاست. در تاریخ ۱۲ فوریه ۲۰۱۳، بلومبرگ گزارش داد که پروژه smart watch اپل « فراتر از مرحله آزمایشی است و در حال تولید انبوه آن هستند »، حداقل ۱۰۰ طراح بر روی این پروژه مشغول به فعالیت هستند.

    گزارش های بیش تر در ماه مارس ۲۰۱۳ نشان می داد که اپل قصد دارد دستگاه را تا انتهای ان سال عرضه کند. در ماه ژوئیه ۲۰۱۳، فاینال تایمز گزارش داد که اپل شروع به استخدام کارکنان بیش تری برای کار بر روی ساعت هوشمند کرده و در اواخر سال ۲۰۱۴ امکان انتشار خرده فروشی را هدف خود قرار داده است.

 

معرفی و انتشار

    در ماه آوریل سال ۲۰۱۴، تیم کوک، مدیر عامل شرکت اپل، به وال استریت ژورنال گفت که این شرکت قصد دارد در سال جاری محصولات جدیدی را عرضه کند، اما مشخص نیست. در ماه ژوئن ۲۰۱۴، رویترز گزارش داد که انتظار می رود تولید در ماه اکتبر آغاز شود.در ۹ سپتامبر ۲۰۱۴، در یک نشست مطبوعاتی که در آن آیفون ۶ نیز ارائه شد، محصول جدید اپل توسط تیم کوک به عنوان « فصل بعدی در داستان اپل » با یک ویدیو که به طراحی آن پرداخته شده بود برای کاربران به نمایش درآمد.

 

زمان انتشار

    پیش سفارش برای ساعت اپل در۱۰ آوریل ۲۰۱۵ آغاز و در ۲۴ آوریل به رسمی منتشر شد. این دستگاه نتوانست به عنوان « iWatch » همانند خطوط تولید قبلی اپل مانند آی پاد، آیفون وiPad ثبت شود به دلیل اختلافات تجاری در بعضی مناطق خاص از جمله در ایالات متحده، علامت تجاری iWatch متعلق به OMG Electronics است و هم چنین یک دستگاه با همان نام در اتحادیه اروپا توسط شرکت ایرلندی Probendi به ثبت رسیده است. در ژوئیه 2015 Probendi از شرکت اپل برای نقض علامت تجاری شکایت کرد و اظهار داشت که اپل از طریق تبلیغات کلیدی در موتورهای جستجوی گوگل، تبلیغاتی را هم زمان با سرچ کاربران برای اصطلاح علامت تجاری iWatch شروع کرده است.

 

طراحی اپل واچ

    ساعت اپل در نسخه های مختلفی موجود است که با ترکیبی از پوشش و بندهای قابل تعویض وجود دارد. این ساعت در دو اندازه ۳۸ میلی متر (۱٫۵ اینچ) و ۴۲ میلی متر (۱٫۷ اینچ) در دسترس است. طراحی این ساعت به طور قابل ملاحظی از زمان عرضه آن تغییر نکرده است، بنابراین بند و لوازم جانبی آن به طور اختصاصی برای هر کاربر قابل تنظیم است.

    پوشش ساعت شامل مکانیزمی است که بتواند بند آن را تعویض کرد. صفحه آن دارای یک « تاج دیجیتالی » است که می توان آن را برای حرکت یا زوم چرخانده و برای بازگشت به صفحه اصلی فشار داده و هم چنین دارای یک صفحه نمایش لمسی که از ویژگی های Force Touch برخوردار و حساس به فشار و توانایی تشخیص بین ضربه و فشار را دارد.

    ساعت های اپل یک دکمه جانبی دارند که به وسیله آن می توان مخاطبین مورد علاقه شمارا نمایش دهند. تکنولوژی Apple Pay میزان باتری دستگاه را برای ۱۸ ساعت کنترل می کند. ساعت اپل با استفاده از شارژ القایی و یک کابل شبیه به MagSafe از خانواده لپ تاپ های مک بوک اپل میزان زمان شارژ باتری را به کم تر از ۱۰ درصد کاهش داده است.

    در زمانی که شارژ باتری به میزان کم تر از حالت استاندارد می رسد به کاربر هشدار داده می شود و پیشنهاد حالت « ذخیره انرژی » به آن ها ارائه می شود که به کاربر این اجازه را می دهد که تا ۷۲ ساعت دیگر شارژ آن ذخیره شود. وقتی که به شارژ زده می شود ساعت به حالت اولیه خود باز می گردد.

 

سخت افزار

 

نسل اول

    نسل اول اپل واچ از یک سیستم تک هسته ای S1 بر روی تراشه خود استفاده می کند. دراین تراشه قابلیت مکان یابی وجود نداشت با استفاده از یک عملگر خطی به نام « Taptic Engine » مکان یابی را نیز به امکانات اپل واچ اضافه کرد. این ساعت به سنسور ضربان قلب نیز مجهز است، که از هر دو لامپ مادون قرمز، نور قابل مشاهده و فتوالدئید استفاده می کند. تمام نسخه های نسل اول اپل ۸ گیگابایت حافظه دارند؛ سیستم عامل قرار گرفته شده در این ساعت ها این اجازه را به کاربر می دهد تا ۲ گیگابایت موسیقی و ۷۵ مگابایت عکس را در خود ذخیره کند. زمانی که ساعت اپل به یک گوشی آیفون متصل شود توانایی آن را دارد که تمامی موسیقی های موجود در آن را پخش کند.

 

اپل واچ ۲

    نسل دوم اپل واچ نسبت به نسل پیشین خود چندین ارتقا نیرومند در نرم افزار و سخت افزار داشته است. اپل واچ ۲ کاملا ضدآب و ضد گرد و غبار است، به طوری که می توان هنگام شنا نیز از قابلیت های تناسب اندام آن استفاده کرد. در واقع این نسل تمرکز بیش تری روی تندرستی و تناسب اندام دارد. این ساعت جدیدترین نرم افزارهای سیستم عاملwatchOS 3 را اجرا می کند. اضافه شدن gps و پردازنده دو هسته ای S2 از مهم ترین تغییرات سری دوم اپل واچ نسبت به نسل پیشین خود است.

 

اپل واچ ۳

    نسل سوم ساعت اپل دارای پردازنده سریع تر S3 دو هسته ای، بلوتوث ۴٫۲ در مقابل ۴٫۰ در مدل های قدیمی تر، ارتفاع سنج داخلی برای اندازه گیری ارتفاع، افزایش RAMو نصب جدید LTE برای اتصال به تلفن همراه و استفاده از ربات siri. صفحه نمایش سری ۳ اپل قابل اتصال به دستگاه های آیفون ۵ نیست و نیاز به استفاده ازiPhone 5S یا نسل های بعد از آن است.

 

سیستم عامل

    اپل واچ سیستم عامل WatchOS را اجرا می کند که رابط کاربری آن در اطراف یک صفحه اصلی با آیکون های برنامه دایره ای است. سیستم عامل را می توان با استفاده از صفحه نمایش لمسی یا دکمه های موجود در کنار ساعت تماشا کرد. در اولین نسل اپل باید با آیفون ۵ یا بالاتر و از سیستم عاملiOS 8.2 و بالاتر به آن متصل شد.ساعت اپل قادربه دریافت اطلاعیه ها، پیام ها و تماس های تلفنی از طریق اتصال به گوشی های آیفون است. « Glances » به کاربران این اجازه را می دهد که صفحات و ویجت ها را نمایش دهد.

    با این حال، این ویژگی از طریق مرکز کنترل جدید watchOS و هم چنین از Handoff برای ارسال محتویات از Apple Watch به یک دستگاه iOS یا macOS استفاده می کند و به عنوان یک دوربین دیداری برای دوربین آیفون نیز عمل می کند، siri نیز برای فرمان های صوتی موجود است و قادر به پاسخ دادن به پیام های صوتی در ساعت های سری ۳ است.

 

ساعت هوشمند sony smart watch 3

سونی از اولین شرکت هایی بود که ورود به دنیای ساعت های هوشمند را در دستور کار خود قرار داد تا بتواند یکی از پرچمداران این بازار جوان و جذاب باشد. ساعت های هوشمند سونی در کنار کارایی بالا، از طرح های قابل قبولی هم بهره می برند. اما در کنار مزایای ذکر شده، این ساعت ها کاستی هایی نیز داشتند که علاقمندان و منتقدان ساعت های هوشمند به آن ها پی بردند و شرکت سونی تصمیم گرفت با ارائه نسل های جدیدتر ساعت هوشمند آن ها را برطرف کند. سونی در سال 2014 ساعت هوشمند خود در نمایشگاه IFA2014 برلین پرده برداشت و به مدت ها حدس و گمان پایان داد. SmartWatch3 سونی بر خلاف نسل قبل دیگر از سیستم عامل اختصاصی سونی استفاده نمی کند.

    همراه با موجی که گوگل با ارائه سیستم عامل اندروید به راه انداخت، سونی هم تصمیم گرفت تا ساعت های هوشمند خود را با این سیستم عامل جامع راهی بازار کند تا از جمع رقبای جدیاش عقب نماند. ساعت هوشمند سونی حالا می تواند با تمام تلفن های همراه هوشمندی که به اندروید نسخه 4.1 و بالاتر مجهزند ارتباط برقرار کند. کاربر این ساعت تقریبا به تمام اعلان هایی که تا پیش از این روی صفحه تلفن ظاهر می شدند دسترسی دارد.

    نوتیفیکیشن هایی از قبیل آلارم، یادآوری های تقویم، ایمیل، ارتباط های صوتی و تصویری گوگل، تماس های از دست رفته و دریافتی، پیام کوتاه و وضعیت آب و هوا همواره و به راحتی در دسترس کاربر این ساعت هوشمند هستند. این ساعت هوشمند هم چنین کنترل فایل های صوتی و کنترل صدای گوشی تلفن را در اختیار کاربر قرار داده است.

    ساعت هوشمند جدید سونی به حسگرهایی از قبیل شتاب سنج، حسگر نور محیط، قطب نما، GPS و ژیرسکوپ مجهز شده است. این ساعت بر اساس استاندارد IP درجه IP68 را داراست و به خوبی در برابر گرد و غبار و رطوبت مقاوم است. البته باید ذکر کرد که ضدآب محسوب نمی شود و نمی توان آن را به اعماق بیش از یک متر از سطح آب برد. بدنه فلزی این ساعت در یک قاب لاستیکی که تشکیل بند این ساعت را نیز داده است قرار گرفته که کاربر به راحتی می تواند آن را تعویض کند.

 

اطلاعات کلی

- نوع قفل بند: سگکي قلاب دار

- جنس بند: لاستيکي

- مناسب برای: آقايان و خانم ها

- ابعاد: 10 × 36 × 51 ميلي متر

- جنس بدنه: فلز

- سیستم عامل: Android Wear

- وزن:45 گرم

- نوع صفحه نمایش اصلی: Transflective Display

- رزولوشن صفحه نمایش: 320 × 320 پیکسل

- اندازه: 1.6 اينچ

- حافظه داخلی: 4096 مگابايت

- باتری: لیتیوم یونی 420 ميلي آمپر ساعت

- پردازنده: Quad ARM A7, 1.2 Ghz

- اتصالات: NFC، Bluetooth، Wi-Fi

- قابلیت نصب سیم کارت: ندارد

- مقاوم در برابر: (گواهینامه IP68) مقاوم در برابر نفوذ آب و گرد و غبار

- توضیحات سازگاری: سازگار با گجت های دارای اندروید 4.3 به بالا

- منبع شارژ: کابل Micro USB

- حسگرها: شتاب سنج، ژيروسکوپ، سنجش نور محيط، قطب نما

- GPS: دارد

 

رایانه پوشیدنی (Wearable computer)

    رایانه پوشیدنی رایانه ای است که بر بدن پوشیده شود. این رایانه ها در حوضه هایی مانند مدل کردن رفتار، سامانه های نظارت بر سلامت، فناوری اطلاعات و توسعه رسانه کاربرد دارند. سازمان های دولتی و نظامی و بخش بهداشت هم اکنون به طور روزمره از این رایانه های پوشیدنی استفاده می کنند. رایانه های پوشیدنی مخصوصا در مواردی که دست، صدا، چشم یا توجه کاربر فعالانه متوجه محیط فیزیکی است کاربرد دارند. از این رایانه ها اکثرا برای طب از راه دور و کنترل بیماران نیز استفاده می شود.

 

تاریخچه

    نخستین رایانه پوشیدنی جهان در سال های۱۹۶۰–۶۱ با همکاری دو ریاضیدان، ادوارد اُ تروپ و کلودشانون اختراع شد. آن ها این وسیله را برای پیش بینی در بازی رولت و افزایش شانس برد طراحی کردند. شانون و تروپ رایانه خود را که به اندازه یک قوطی سیگار بود در تابستان ۱۹۶۱ در لاسوگاس آزمایش کردند. آن ها این موضوع را تا سال ۱۹۶۶ مانند رازی مخفی نگاه داشتند.

 

منبع: ویکی پدیا